Vacature

Junior Scientist Cryptografie

Vacature omschrijving

Binnen het cryptoteam van de afdeling Cyber Security & Robustness van deze opdrachtgever, werk jij aan innovatieve projecten, vaak samen met partners uit het bedrijfsleven, bij overheden of van kennisinstituten binnen en buiten Nederland. 

Samen met je collega’s bedenk je cryptografische protocollen die veilige uitwisseling van informatie mogelijk te maken. Nu en in de toekomst. Hebben jullie een cryptografische oplossing gevonden? Dan ontwikkel jij de software die nodig is om aan de klant te tonen hoe de protocollen werken. Naast onderzoek ben je dus ook heel praktisch bezig. Verder kun je voor een groot deel zelf invulling geven aan je werk. Vind je het leuk om in het buitenland aan een project voor de EU te werken? Of wil je jouw naam zien schitteren onder een wetenschappelijke publicatie? Alles kan!

Eisen

Jij hebt een fascinatie voor de wondere wereld van de cryptografie. Misschien heb je zelf al eens geprobeerd om een cryptografisch protocol te ontwerpen. Of ben je een vindingrijke hacker die ingewikkelde cryptografische sleutels kan kraken. Maar niet alleen achter je scherm blink jij uit. Ook samenwerken in projectteams en communiceren met klanten en collega’s gaat je goed af. En loop je een keer vast of kom je ergens niet uit? Geen punt. Doordat jij op tijd aan de bel trekt, kun je het probleem samen met je collega’s tackelen. Wat je nog meer in huis hebt? 

 • Een technisch wo-diploma, liefst in de richting computerscience of informatica.

 • Kennis van softwareontwikkeling en programmeertalen, zoals Python, C++ of Java.

Interested? Apply directly!

 • Drop files here or
  Max. file size: 128 MB.
  • Drop files here or
   Max. file size: 128 MB.
   • This field is for validation purposes and should be left unchanged.